Ordna en spelkväll

Är du trött på dessa ständiga parmiddagar med stel stämning och kallprat? Samla dina kompisar, din familj eller övriga bekanta och anordna en härlig spelkväll. En spelkväll både lättar på stämningen och tar fram personernas riktiga jag.

På en spelkväll kan man spela alla möjliga sorters spel. Det kan vara allt från hasardspel som poker, blackjack etc. till vanliga sällskapsspel som fia med knuff, monopol eller andra kortspel. Vill ni lätta på stämningen extra mycket är charader ett väldigt aktuellt tips. Vill ni dra upp spänningen och köra om riktiga pengar eller något liknande ”pris” så går det i princip att göra med alla spel. Dock är det noga att göra det på rätt sätt så att det blir rättvist för alla deltagande.

Spelbord och annan utrustning som spelmarker till poker etc. för att kunna genomföra en spelkväll är väldigt lättillgängligt då det finns på de flesta leksaksaffären och andra hobbyaffärer som Rusta, Clas Ohlsson's m.m. Dessa behövs inte nödvändigtvis då man kan genomföra ett spel utan något speciellt spelbord bara man har själva spelet d.v.s. kortlek, brädspelet etc. Men vill man göra spelkvällen lite mer verklighetsbaserad är det ett roligt sätt att göra det på. Är spelkvällar dessutom något ni gör ofta kan extra spelutrustning vara en bra och nödvändig investering.

Köp snacks, dricka och dra ned belysningen en aning för att få den där extra casino-känslan. Tänk på att det ska vara lite mystiskt och spännande. Och glöm framförallt inte ditt bästa humör och din solklara vinnarskalle. För visst ska du ta hem det här?